loading
Jeg er tilgjengelig for oppdrag
logo

visuell kommunikasjonKari Merete Enger

grafisk design, webdesign, digital markedsføring og foto

CV

Jeg er utdannet innen grafisk design, webdesign og digital markedsføring. Gjennom 23 år i ulike yrker har jeg opparbeidet meg inngående kompetanse innen grafisk design, markedsføring og administrasjon. I tillegg har jeg bred erfaring i digitalisering, publisering og redaksjonelt arbeid.

Har 4 års høyskoleutdanning på området, og holdt meg kontinuerlig oppdatert gjennom kursing i faget. Jeg er kreativ, løsningsorientert og opptatt av god struktur. Videre er jeg selvstendig, en god lagspiller og motiveres av å bidra til gode løsninger og et godt sluttresultat.

Grafisk design og webdesign

15 års erfaring fra grafisk bransje, hovedsakelig forlag. Har hatt oppgaver innenfor layout og repro til Familiens Kryssord Blad, Norgeskryss, quiz sider for Hjemmet, Her & NÅ og VG. Layout og ombrekking av blader og bøker samt retusj og manipulering av bilder. Jobbet med effekter for å skape et spennende motiv, lage illustrasjoner. Har produsert kampanje aviser, annonser, logo, plakater, tapeter, beach flagg, produktark, nettannonser og flyers. Videre har jeg produsert bøker for skolebruk. For oppsett av nettsider bruker jeg WordPress som publiseringsverktøy.

Markedsføring

Nå nylig hadde jeg ansvar for produksjon, distribusjon og analyser av nyhetsbrev for B2B og B2C i Apsis Pro. Samt kundeservice og planlegging, produsering og legge ut innhold på 2 Facebook sider og 2 Instagram kontoer. Til disse oppgavene brukte jeg blant annet Business Manager. Jeg hadde også ansvar for SEO og registrering og innhente data fra CRM programmet Lotus Notes. Tidligere har jeg hatt ansvar for drift og markedsføring av profileringsartikler i en nettbutikk. Planla og produserte kampanjer og konkurranser. Opprettet og driftet konti på ulike sosiale medier. Innhenting av informasjon for ulike oppdragsgivere og registrering av disse inn i en database for analyse i forbindelse med markedsundersøkelser. I tillegg har jeg erfaring med annonsesalg.

Redaktør

Hovedansvar for produksjon av et lokalt magasin i Fet kommune. Innhenting av informasjon om nærmiljøet i Fet og kontaktet aktuelle skribenter til magasinet. Ansvar for kryssord bladet Norgeskryss, planlegge temaer og finne bilder til magasinet. I forbindelse med ulike vikariat fungerte jeg også som redaktør sekretær i forlag.

Digitalisering og publisering

Nå nylig hadde jeg ansvar for drift av 3 nettsider, her jobbet jeg i publiserings verktøyene First Spirit og Sitecore. Tidligere hadde jeg ansvar for drift av en nettbutikk. Her tilegnet jeg meg kunnskap om SEO-optimalisering og hvordan det er å jobbe med drift av nettbutikk, oppdatering av produkter, priser og produktinfo. Jeg har også produsert stillingsannonser og eiendomsannonser på Finn.no. Tidligere var jeg med i et prosjekt der oppgavene var UAT-testing av ny nettbutikk og rapportering av feil i Jira. Kontrollerte og redigerte all data for hver enkelt vare i SAP og SEO-optimaliserte vare informasjon. Videre hadde jeg ansvar for innhenting av bilder, produksjon av tekster, samt publisering. Benyttet publiseringsverktøyet SAP Hybris og fikk erfaring med hvordan SAP som organisasjon fungerer i forhold til sikkerhet og regler. Øvrige programmer som er benyttet er Word, Excel, Skype og Google Docs.

Administrasjon

Planlegging og tilrettelegging av Familiens Kryssord Blad, samt kontakt med kryssord leverandører. De siste årene har jeg også hatt ansvar for administrative oppgaver som å sørge for å få inn materialet til blader og aviser. Videre var jeg sekretær for opplags direktøren i Aftenposten og redaksjons sekretær for Shape Up, Vi Menn og Det Nye. Som kontormedarbeider har jeg hatt oppgaver som å registrere avtaler, kundeservice via telefon, arkivering, pakking og utsendelser. Har kunnskap om regnskap, og utsending av fakturaer som selvstendig næringsdrivende. Koordinerte og utførte lettere sekretær oppgaver for advokater.

Navn : Kari Merete Enger
Adresse : Møllevegen 5, 1929 Auli
Email : kari.merete@kmengerdesign.no
Mobil : + 47 46 96 99 49
Jeg er på jakt etter : Først og fremst er jeg på søken etter en fast arbeidsgiver. Er også åpen for vikariat, prosjekter, frilans oppdrag, faste frilansoppdrag.

Ferdigheter

95%
85%
70%
70%
45%
80%
75%
70%
70%
50%
50%
50%
50%
70%
45%

Arbeidserfaring

Frilans grafisk designer gjennom KM Enger Design @ Egmont Kids Media

2017 – pågår

Layout og repro til Familiens Kryssord Blad, Kaffekryss og Norgeskryss. Quiz sider for Hjemmet, Her & Nå, Hytteliv og VG. Ombrekking av bøker. Planlegge temaer og finne bilder til magasinet Norgeskryss.

Story House Egmont

Markedskoordinator (Adecco) @ Geberit

06.2019 – 01.2020

Ansvar for produksjon, distribusjon og analyser av nyhetsbrev for B2B og B2C i Apsis Pro. Samt kundeservice og planlegging, produsering og legge ut innhold på 2 Facebook sider og 2 Instagram kontoer. Brukte blant annet Business Manager. Ansvar for SEO, registrering og innhente data fra CRM programmet Lotus Notes. Drift av 3 nettsider, her jobbet jeg i publiserings verktøyene First Spirit og Sitecore.

Geberit Aquaclean – Geberit – Porsgrund Bad
Geberit Instagram – Porsgrund Bad Instagram

Digital informasjons assistent (Adecco) @ Mediq Norge AS

08.2018 – 11.2018

Prosjekt: UAT-testing av ny nettbutikk og rapportering av feil i Jira. Kontrollerte og redigerte all data for hver enkelt vare i SAP og SEO-optimaliserte vare informasjon. Ansvar for innhenting av bilder, produksjon av tekster, samt publisering. Benyttet publiseringsverktøyet SAP Hybris. Øvrige programmer som er benyttet er Word, Excel, Skype og Google Docs.

Mediq

Grafisk designer, webdesigner og redaktør @ Blatt Gruppen

09.2015 - 05.2016

Midlertidig ansatt: Laget illustrasjoner og logoer. Produsert annonser, plakater, beach flagg, brevark, visittkort, flyers og Powerpoint presentasjoner. Drift og markedsføring av profileringsartikler i en nettbutikk. Planla og produserte kampanjer og konkurranser. Opprettet og driftet konti på ulike sosiale medier. Annonsesalg. Redaktør og ansvar for hele produksjons biten frem til trykk av magasin for Fet kommune. Innhenting av informasjon om nærmiljøet i Fet og kontaktet aktuelle skribenter til magasinet.

Blatt Gruppen – Blattshop Instagram – Blattshop Pinterest

Frilans grafisk designer gjennom KM Enger Design @ Egmont Kids Media

10.2014 – 11.2014

Produsert bøker for skolebruk.

Frilans grafisk designer gjennom KM Enger Design @ Goflow

04.2014 – 09.2014

Produsert kampanjeaviser, annonser, plakater, beachflagg, produktark, nettannonser og flyers for BilXtra.

BilXtra

Grafisk designer @ TT Grafisk

05.2004 – 03.2014

Forlag. Layout, repro og ombrekking av blader og bøker hovedsakelig for barn og ungdom.

Story House Egmont

Utdannelse

Innholdsmarkedsføring I Høyskolen Kristiania

03.2022

https://www.kristiania.no/studier/nettstudier/arsstudium/innholdsmarkedsforing/
Du skal etter endt studium ha opparbeidet deg kunnskaper både faktisk, teoretisk og praktisk for å kunne jobbe med innholdsmarkedsføring i bedrifter, organisasjoner, nettaviser og byråer. Dette er et praktisk rettet studium hvor du lærer å bruke gode historier som verktøy for å selge produkter og tjenester. Du lærer å bruke kreative og journalistiske teknikker i formidlingen og å fortelle historier ved hjelp av foto og video. Samtidig tilegner du deg forståelse for markedsføring og hvordan du når frem til aktuelle målgrupper. 

Sertifiseringer | UTDANNET.NO – Online kurs

2022 – 2022

Premiere Pro CC: komplett
After Effects CC: grunnleggende
After Effects CC: tekstanimasjon
Google Ads: komplett
Google Analytics 4: grunnleggende
Photoshop CC 2020: komplett
Lightroom CC: komplett
Illustrator CC: komplett

Sertifiseringer | UTDANNET.NO – Online kurs

2019 - 2019

Salgskurs B2B: Møte booking. Hvordan kjøre gode kundemøter og lede salgsprosessen i mål. Hvordan kartlegge, løse og takle innvendinger.
Premiere Rush CC desktop: Lage nytt prosjekt. Verktøy og paneler. Importere mediefiler. Redigere i tidslinjen. Titler, overganger, lyd og farge. Beskjære et videoklipp. Eksportere.

Sertifiseringer | UTDANNET.NO – Online kurs

2018 - 2018

Instagram: For bedrifter. Hvordan skape dialog og engasjement rundt egen merkevare.
Snapchat: Grunnleggende. Hvordan annonsere ved hjelp av «Snapchat Ad Manger».
Twitter: Annonsering. Hvordan annonserer på en effektiv måte gjennom Twitter.
Bli en bedre fotograf: Grunnleggende bruk av et digitalt kamera og som et kreativt arbeidsredskap.
Kreativ fotografering: Hvordan ta kreative bilder gjennom å håndtere fotografiske prinsipper knyttet til lys, avstand, perspektiv, detaljer og komposisjon.
Acrobat Pro DC: Komplett. Lært hvordan man bruker Adobe Acrobat Pro DC.
Google Nik Collection: Hvordan redigerer bilder ved hjelp av Google Nik Collection.
Word 2013: Komplett. Hvordan bruke Microsoft Word 2013 på en effektiv måte.
WordPress: Viderekommen og komplett. Hvordan installere og drifte en WordPress-nettside.
Web utvikling: Hvordan lage en nettside ved hjelp av HTML5. Hvordan bruke CSS3 til å definere oppsettet og utseende til en HTML-basert nettside. Hvordan lage en responsiv nettside av CSS.
Livechat: Php Live Support. Hvordan installerer et PHP-basert skript som gjør det mulig for besøkende å snakke med kundeservice i sanntid, via egen nettside.
Innholdsmarkedsføring: Komplett. Lage og iverksette en strategi for å øke synlighet på nett og bygge relasjoner.
Mailchimp: Grunnleggende. Hvordan lage og sende ut profesjonelle nyhetsbrev.
SurveyMonkey: Hvordan lage profesjonelle nettbaserte spørreundersøkelser.

Kurs i Digital Markedsføring | IGM

2017 - 2017

HTML oversikt: Oppbyggingen av nettsider. Universell utforming. Webhotell, domene og ftp.
Sosiale medier: Bruken av kanalene. Virkemiddel dialog og relasjoner. Overvåke ulike kanaler.
Content Marketing: Skape verdifull informasjon. Innhold til nyhetsbrev. Synlighet på Google.
SEO: Søkemotorer. Nettsteder rangeres. Få bra plasseringer. Velge riktige søkeord.
Google Analytics: Ulike begrep. Segmentering av brukere. Hvor konverteringene kommer fra.
Skrive for web: Stil og tone for å bygge merkevaren. Gode mikro tekster. Tilpasse budskap.
Digital strategi: Mål og virkemidler. Målgrupper og kundesegmenter. Kundereisen.

Sertifisert Cross Media-designer |IGM

2015 – 2015

Prosjektoppgave består av digital strategi, planlegging, design og utvikling av nettsider med Wordpress, samt relevante trykksaker.
HTML og CSS: Tagger, attributter og verdier. Lenker. Stilsett, CSS. Navigering.
WordPress: Innføring. Domene. Lage nettsider med ferdige maler. Publisere nettsider og innlegg. Gjøre nettsiden søkbar. Plugins og wisgets.
Infografikk i Illustrator: Teknikker til tegning av enkle figurer og former. Tall i diagrammer.
Animasjon med Edge: Grundig innføring i Edge Animate. Lage animasjoner for web.
Mediedesign: Visuell kommunikasjon i ulike medier. Komposisjon. Kreative arbeidsprosesser.

Web design I Sonans IT Akademiet

02.2001 – 12.2001

Internetteknologi / Internettstrategi. Skjermdesign med Photoshop. Dreamweaver og HTML-design. Dynamiske databaseløsninger. Multimedia med Flash.

Grafisk designer I Høyskolen Kristiania

1996 – 1998

Grafisk design 1
Grafisk design 2

Mac designer og Reklameskolen I Høyskolen Kristiania

1995 – 1996

Mac designer: Markedsføring og reklamestrategi. Mac design. Grafisk design.
Reklameskolen: Grunnelementer markedsføring. Reklame engelsk. Grafisk design. Mac design.

Tjenester

Web Design

WordPress: Trenger du en nettside for din bedrift eller organisasjon, men er usikker på hvordan du skal komme i gang?

Hos meg kan du få tilrettelagt en nettside i WordPress med et Envato-tema. Jeg tar meg tid til å forstå dine spesifikke krav, ønsker og mål for nettsiden, på den måten hjelper jeg deg med å skape en tilpasset løsning som du blir fornøyd med.

Som erfaren WordPress tilrettelegger vil jeg stå ved din side gjennom hele prosessen. Du vil spare tid og penger ved å bruke et eksisterende Envato-tema, som kan tilpasses for å møte dine spesifikke behov.

Ta gjerne kontakt med meg for å finne ut finne ut hva jeg kan hjelpe deg med på veien til å lage en profesjonell nettside i WordPress.

Grafisk design

Layout, ombrekking og repro: Bøker, magasiner, kampanje aviser, annonser mm. Profildesign: Logo, brevark, tapeter, beach flagg, brosjyre, plakater, produktark, flyers, alt innen profileringsartikler. Retusj, manipulering og "sminking" av bilder. 

Print Design