loading
Jeg er tilgjengelig for oppdrag
logo

visuell kommunikasjonKari Merete Enger

grafisk design, webdesign, digital markedsføring og foto

PNG står for Portable Network Graphics, og det er et filformat som brukes for å lagre bilder og grafikk. PNG-filer bruker en tapsfri komprimeringsteknikk, noe som betyr at de kan reduseres i størrelse uten at kvaliteten på bildet forringes.

PNG-filer støtter også gjennomsiktighet, som gjør at de er spesielt nyttige for nettbasert design og grafikk. De kan brukes til å lage ikoner, logoer, diagrammer og annen grafikk som skal vises på en nettside eller i en app.

En annen fordel med PNG-filer er at de støtter en høyere fargebitdybde enn andre populære bildefiltyper som JPG og GIF. Dette betyr at PNG-filer kan inneholde en større fargeskala, noe som gir mer nøyaktige og livaktige farger i bildene.

Selv om PNG-filer generelt sett er større enn andre bildefiltyper, så kan de være et bedre valg hvis du ønsker å opprettholde høy bildekvalitet og gjennomsiktighet.

  • Del: